Bästatester

Bästa i test mjölkskummare

Vilken mjölkskummare är bäst i test? (Oktober 2024)

En mjölkskummare är praktisk för dig som gillar att skumma mjölk till både kaffe, kakao och iskaffe. Du kan hitta mjölkskummare i flera varianter, både manuella och elektriska, samt skummare som kommer med en kaffemaskin. En elektrisk mjölkskummare kan vanligtvis också värma upp mjölken och kommer ofta med flera funktioner eller inställningar. En manuell mjölkskummare kan inte värma upp mjölken och du skummar mjölken manuellt. En mjölkskummare kan ofta användas för att värma upp det mesta av drycker som du vill ska vara varm och är också praktisk för dig som värmer upp mjölk till din baby.

Det är flera saker att tänka på när du ska investera i en mjölkskummare. Vi har tittat på vilka mjölkskummare som är bäst i test så att det ska bli så enkelt som möjligt att hitta den skummare som passar bäst för dig.

Detta bör du tänka på när du ska köpa mjölkskummare

  • Recensioner: Trustpilot-recensioner, tester och andra omdömen av produkten.
  • Kapacitet: Hur mycket mjölk vill du skumma åt gången?
  • Manuell eller elektrisk: Vill du ha varm mjölk?
  • Rengöring: Se till att mjölkskummaren är lätt att rengöra.
  • Pris: Tänk på hur mycket du är villig att lägga på en mjölkskummare.
  • Funktioner: Hur många funktioner vill du ha?

Bästa mjölkskummartilbud 2024

Letar du efter en mjölkskummare och undrar vilken som passar bäst för dig? Vi har tittat på några av de bästa skummarna på marknaden så att det ska bli så enkelt som möjligt att hitta den som passar ditt behov bäst.

1. Fomini Crema mjölkskummare – Bästa i test mjölkskummare

5 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Fomini Crema mjölkskummare kommer från det tyska märket Caso och har en utmärkt design och ett bra pris. Behållaren är av rostfritt stål och skummar perfekt tjockt mjölkskum. Mjölkskummaren kan skapa både luftig och krämig skum och kan skumma både varm och kall mjölk.

Fomini Crema mjölkskummare kan göra 100 ml skum och värma upp 200 ml mjölk. Behållaren har en non-stick beläggning på insidan som förhindrar att mjölken bränner fast. Materialet på utsidan av mjölkskummaren är värmeisolerat så att mjölken inte tappar värme.

Fomini Crema mjölkskummare har en roterande bas på 360 grader och är enkel att rengöra. Skölj den ordentligt efter varje användning och diska den för hand.

Snygg design
Lagar perfekt skum
Kan vispa varm och kall mjölk
Värmer upp mjölken på bara några sekunder
Behållare med non-stick beläggning
Bra pris
Roterande bas
Enkel att rengöra
Lite kapacitet

2. Severin Spuma Plus mjölkskummare – Bästa premium mjölkskummare

4,7 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Severin Spuma Plus mjölkskummare har stor kapacitet och kan värma upp hela 700 ml mjölk. Den skummar både varm och kall mjölk till en krämig och läcker konsistens. Med denna kan du också göra kakao direkt i behållaren om du önskar. Du kan även värma upp alla typer av drycker som du vill servera varma, inte bara mjölk.

Severin Spuma Plus mjölkskummare kommer med fantastiska 13 olika inställningar så att du kan värma allt från mjölk till kaffe och kakao, samt mjölk till din baby, och glögg om du skulle vara sugen på det.

Mjölkskummaren från Severin har en belyst display så att du enkelt kan välja mellan de olika programmen och du ser om skummaren är igång med hjälp av ett blått eller rött ljus. Severins mjölkskummare har en behållare i rostfritt stål och fungerar med hjälp av induktion så att mjölken aldrig bränns. Denna kan du även diska i diskmaskin.

Innovativ design
Kan göra choklad
Värmer alla typer av drycker
Kan vispa varm och kall mjölk
Kan diskas i diskmaskin
13 olika program
Kostsam

3. Bodum Chambord mjölkskummare – Bästa enkla mjölkskummare

5 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Med denna mjölkskummare från Bodum får du en enkel och smidig mjölkskummare i en snygg design. Den värmer inte mjölken, men du kan sätta behållaren i mikrovågsugnen för att få ljummen mjölk att skumma om du önskar det. Skummaren har ett handtag och du får lätt och luftigt mjölkskum på kort tid. Denna mjölkskummare kan diskas i diskmaskin.

Bodum Chambord mjölkskummare fungerar utan ström. Allt du behöver göra är att dra upp stämpeln några gånger, så har du färdigt mjölkskum. Den skummar både kall och ljummen mjölk. Om du värmer mjölken i behållaren med mikrovågsugnen måste detta göras innan du skummar mjölken.

Stilren design
Tål både diskmaskin och mikrovågsugn
Skummar både ljummen och kall mjölk
Skummaren använder ingen elektricitet
Skum på kort tid
Värmer inte upp mjölken

4. Foodie mjölkskummare – Bästa design mjölkskummare

5 Stjärnor
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

Foodie mælkeskummer har et flot design og ser godt ud på køkkenbordet. Den kan også matches med andre Foodie apparater som kaffemaskine og kaffekværn. Designet er stilrent, men samtidig innovativt. Perfekt for dig, der sætter pris på det lille ekstra.

Foodie mælkeskummeren kommer med tre forskellige programmer. Den kan skumme både kold og varm mælk, samt varme op mælk uden at danne skum. Meget praktisk, hvis du af og til kun ønsker varm mælk uden skum.

Beholderen til mælkeskummeren er belagt med teflon på indersiden, så mælken ikke brænder fast. På den måde kan du nemt og enkelt holde beholderen ren og fri for mælkerester. Husk, at beholderen skal vaskes i hånden og ikke i opvaskemaskinen.

Snygg design
Enkel att använda
Tre program
Lätt att hålla ren
Behållaren är belagd med teflon
Mjölken bränner inte fast
Kan vispa varm och kall mjölk
Kan värma mjölk utan att göra skum
Kan vara lite liten

5. Schiuma mjölkskummare- Bästa enkla mjölkskummare

4,2 Stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Schiuma mjölkskummare är för vissa en väldigt enkel mjölkskummare, men den är perfekt för dig som bara vill ha lite extra skum på språng. Den drivs med batterier och är mycket lätt att använda. Allt du behöver göra är att placera den i mjölken och trycka på knappen, så har du skum på några sekunder.

Schiuma mjölkskummare vispar både varm och kall mjölk till luftigt skum för kaffe eller en kopp kakao. Det tar bara några sekunder för mjölken att bli till skum. Kom ihåg att detta endast är en mjölkskummare, så du måste värma mjölken i en separat behållare.

Schiuma mjölkskummare är också perfekt för dig som bara vill blanda ingredienserna i en mjölkbaserad dryck, som till exempel en iskaffe med mjölk och karamell.

Enkel och smidig
Enkel att använda
Batteridriven mjölkskummare
Kan vispa varm och kall mjölk
Vispar till skum på bara några sekunder
Värmer inte upp mjölk. Kan endast användas för att vispa

Vad är en mjölkskummare?

En mjölkskummare är en köksapparat eller en liten enhet som används för att skumma mjölk, så att den blir lätt och luftig. Den är särskilt populär för att göra drycker som cappuccino, latte och andra kaffedrycker där du vill ha ett skumlager på toppen. Mjölkskummare finns i olika varianter, både som manuella och elektriska, samt som en inbyggd enhet i en kaffemaskin.

Manuella mjölkskummare kräver att du använder handkraft. Du måste pumpa en stempelmekanism eller använda en visp för att skumma mjölken. Dessa kan inte värma upp mjölk.

Elektriska mjölkskummare fungerar automatiskt och kan skumma mjölk snabbt med ett knapptryck. De kan vanligtvis också värma mjölk eller annan dryck.

Kaffemaskiner med inbyggd mjölkskummare gör det enkelt att skapa mjölkskum som en del av kaffebryggningsprocessen. Dessa är vanligtvis extra kostsamma eftersom du får både kaffemaskin och mjölkskummare i ett och samma paket.

Detta bör du tänka på när du ska köpa mjölkskummare

När du ska köpa en mjölkskummare finns det några saker att tänka på för att säkerställa att du får en modell som passar dina behov.

Vilken typ av mjölkskummare?

Manuella mjölkskummare kräver fysisk kraft och kan vara tidskrävande, medan elektriska mjölkskummare gör jobbet snabbt och enkelt med minimal ansträngning. Samtidigt kan en manuell mjölkskummare inte värma upp mjölk, endast skumma den. Om du redan har eller planerar att köpa en kaffemaskin med inbyggd mjölkskummare kan det vara ett praktiskt val.

Kapacitet

Tänk på hur mycket mjölk du vanligtvis skummar. Om du gör kaffe för flera personer kan en mjölkskummare med större kapacitet vara användbar.

Material och byggkvalitet

Mjölkskummare kommer i olika material som rostfritt stål, plast och glas. Rostfritt stål är ofta mer hållbart och lättare att rengöra.

Rengöring

Kontrollera om delarna kan tas isär och om de kan diskas i diskmaskin. Enkel rengöring är viktig för att upprätthålla god hygien och funktion.

Värmefunktion

Vissa mjölkskummare har en inbyggd värmare för att värma mjölken samtidigt som den skummar den. Detta kan vara praktiskt om du gillar varmt mjölkskum eller om du vill värma upp mjölk till baby eller kakao.

Skumkvalitet

Bedöm hur bra mjölkskummaren skummar mjölken. Vissa modeller ger ett tjockare och mer krämigt skum än andra.

Hastighet och användarvänlighet

En bra mjölkskummare bör vara snabb och enkel att använda. Elektriska modeller har vanligtvis olika hastighetsinställningar och är lätta att kontrollera.

Pris

Mjölkskummare varierar i pris från prisvärda manuella modeller till dyra elektriska alternativ. Tänk på din budget och vilka funktioner som är viktiga för dig.

Storlek och förvaring

Tänk på hur mycket plats du har på köksbänken och om mjölkskummaren är enkel att förvara när den inte används.

Recensioner och märke

Läs recensioner och kontrollera om märket har ett gott rykte för kvalitet och kundservice. Detta kan ge dig en indikation på hur väl produkten fungerar i praktiken.