Bästatester

Bäst i test juicemaskin

Vilken juicemaskin är bäst i test?

En juicemaskin, även känd som en juicer, är en praktisk köksmaskin som hjälper dig att göra färskpressad juice från frukt och grönsaker hemma. Den fungerar genom att separera saften från fibrerna i frukten eller grönsaken, vilket ger dig en slät och näringsrik juice utan fruktkött. Det finns olika typer av juicemaskiner på marknaden, såsom centrifugjuicers och slow juicers, var och en med sina egna fördelar.

Det finns flera saker att tänka på när du ska investera i en juicemaskin. Vi har undersökt vilka juicemaskiner som är bäst i test för att göra det enklare för dig att välja den juicemaskin som passar just dig.

Detta bör du tänka på när du ska köpa en juicemaskin

  • Typ av maskin: Välj mellan centrifug (snabb, men färre näringsämnen) eller kallpressad/slow juicer (bättre kvalitet på juicen, men långsammare).
  • Rengöring: Se till att maskinen är enkel att rengöra.
  • Storlek och kapacitet: Kontrollera att den har rätt kapacitet för dina behov.
  • Material: Rostfritt stål är mer hållbart än plast.
  • Ljudnivå: Tänk på hur högljudd maskinen är.
  • Pris och garanti: Jämför priser och leta efter bra garantivillkor.

Bästa juicemaskin erbjudanden 2024

Letar du efter en juicemaskin och undrar vilken som passar dig bäst? Vi har tittat på några av de bästa juicemaskinerna på marknaden för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta den som passar dig och dina behov bäst.

1. Wilfa slow juicer– Bäst i test juicemaskin

4,8 stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Med en slow juicer kan du göra alla typer av juice du önskar. Du kan använda både mjuka och hårda ingredienser samtidigt som du behåller alla näringsämnen. Tekniken i denna slow juicer säkerställer att ingredienserna pressas långsamt men under högt tryck. Detta ger den bästa och nyttigaste juicen eftersom alla näringsämnen bevaras på bästa möjliga sätt.

Du justerar enkelt inställningarna beroende på om du använder hårda eller mjuka ingredienser för att göra juice. Delarna som kommer i kontakt med ingredienserna är avtagbara för enkel rengöring. Wilfa slow juicer är också utrustad med en praktisk droppstoppfunktion. Det medföljer en behållare som du pressar juicen ner i, men du kan också pressa juicen direkt i ett dricksglas om du föredrar det.

Bevarar alla näringsämnena
Praktisk droppstoppfunktion
Gör juice som är rik på vitaminer
Avtagbara delar
Gör juice av hårda och mjuka ingredienser
Pressar inte hela frukter

2. The Nutri Juicer XL – Bästa premium juicemaskin

5 stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Nutri Juicer från Sage är en av de bästa juicepressarna som låter dig göra färskpressad juice på ett ögonblick. Maskinen är kraftfull och kan pressa juice från både frukt, bär och grönsaker. Den är utrustad med extra breda rör som gör att du kan pressa hela frukter utan att behöva skära dem i bitar först.

Juicepressen är tystgående och har en ljuddämpande teknologi. Du hanterar maskinen enkelt med en strömbrytare som är placerad på framsidan av maskinen.

Designen på Nutri Juicer passar in i de flesta kök, och själva maskinen är gjord av rostfritt stål. Den har en kapacitet på 2 liter och en effekt på 1500 watt. Du kan även justera hastigheten på pressen till den nivå du önskar.

Snygg design
Kapacitet på 2 liter
Justerbar hastighet
Tillverkad i rostfritt stål
Effekt på 1500 watt
Tystgående
Kan pressa hela frukter
Kostsam

3. Casos Slow Juicer- Bästa design juicemaskin

5 stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Casos SJW 600 XL är en kraftfull juicepress med en stilren och modern design. Maskinen har en hastighet på 40 varv per minut och kan i många fall faktiskt pressa upp till 30 procent mer juice från frukt och grönsaker jämfört med många andra modeller.

Maskinen har en stor öppning så att du kan göra juice av hela grönsaker och olika typer av frukt. Därmed slipper du skära ingredienserna i mindre bitar innan du sätter igång. Maskinen har en motor på 250 watt och kan pressa juice från både hårda och mjuka ingredienser.

Casos SJW 600 XL är utrustad med en automatisk säkerhetsfunktion som ser till att den stannar när du öppnar säkerhetslocket. Dessutom har den halkfria fötter, vilket gör att maskinen står stadigt på köksbänken.

Maskinen levereras med två behållare på 1 liter vardera, en för juice och en för fruktkött. Casos SJW 600 XL är enkel att montera med få komponenter, vilket gör den lätt att rengöra och smidig att förvara.

Snygg design
Stor öppning
Gör juice av både hårda och mjuka ingredienser
Automatisk säkerhetsstopp
Gör juice på låg hastighet
Bevarar de flesta näringsämnen
Tystgående
Lätt att rengöra
Kostsam

4. Witt by Kuvings Slow Juicer – Bästa slow juicer

4,9 stjärnor
365 dagars öppet köp
Snabb leverans

Med Witt by Kuvings B6200S slowjuicer får du en stor öppning för enkel inmatning av frukt, bär och grönsaker. Du behöver alltså inte spendera tid på att dela upp ingredienserna innan du gör juice. Maskinen maler ingredienserna på ett sådant sätt att juicen kan hålla sig upp till tre dagar. Kom ihåg att förvara den färdiga juicen i en lufttät behållare.

Witt by Kuvings levereras även med ett praktiskt verktyg för enkel rengöring av maskinen. Denna juicemaskin arbetar med en hastighet som gör att ingredienserna behåller de flesta näringsämnen genom hela processen. Maskinen har en effekt på 240 watt och väger 6,7 kilo.

Har stor öppning
Bevarar näringsämnena
Lång hållbarhet på färdig juice
Lätt att rengöra
Effekt på 240 watt
Väger 6,7 kilo
Kostsam
Designen kunde ha varit snyggare

5. Severin Slow Juicer – Bästa pris juicemaskin

4,4 stjärnor
Snabb leverans
365 dagars öppet köp

Med Severin juicemaskin får du en bra maskin till ett bra pris. Den är tillverkad i rostfritt stål och är tystgående under användning. Maskinen ser till att så mycket saft som möjligt pressas ut ur varje ingrediens. Dessutom säkerställer slowjuice-teknologin att alla näringsämnen bevaras i juicen. Maskinen är utrustad med halkfria fötter för att stå stadigt på köksbänken under användning.

Severin juicemaskin kan även användas till att göra sorbet och sylt av frysta bär. Du kan dessutom göra din egen pizzassås från färska råvaror om du vill.

Maskinens behållare har en kapacitet på 1 liter, medan restbehållaren rymmer 1,3 liter. Delarna är avtagbara så att du enkelt kan rengöra dem efter användning, och de tål även diskmaskin.

Bevarar alla näringsämnen
Halkfria fötter
Design i rostfritt stål
Tystgående
Enkel rengöring
Delarna kan diskas i diskmaskin
Bra pris
Pressar inte hela frukter

Vad är en juicemaskin?

En juicemaskin är en köksmaskin som är designad för att pressa juice ur frukt och grönsaker. Det finns olika typer av juicemaskiner, såsom centrifugala juicemaskiner och långsamma (kallpressade) juicemaskiner.

Centrifugala juicemaskiner använder hög hastighet för att pressa ingredienserna och separera saften från fruktköttet, medan långsamma juicemaskiner pressar ingredienserna långsamt för att bevara så mycket som möjligt av näringsämnena. En juicemaskin är perfekt för att göra färsk juice hemma, rik på vitaminer och mineraler.

Typer av juicemaskiner

  1. Centrifugala juicers: Dessa maskiner använder högvarviga blad för att riva frukten eller grönsaken och sedan centrifugera ut juicen. De är snabba och effektiva, men kan generera lite värme, vilket kan minska näringsinnehållet i juicen.
  2. Slow Juicers (kallpressade juicers): Dessa pressar juice långsamt genom att krossa och pressa frukten för att extrahera saften. De bevarar fler näringsämnen eftersom de inte producerar värme, och juicen håller sig färsk längre. Denna typ av juicer är också mer effektiv på att pressa ut juice från grönsaker som spenat och kål.

Fördelar med att använda en juicemaskin

  • Hemmagjord juice: Du kan göra din egen färska juice utan tillsatser, konserveringsmedel eller extra socker, vilket är hälsosammare än köpt juice.
  • Enkel metod att få i sig näringsämnen: Juicing gör det enkelt att inkludera mer frukt och grönsaker i din kost, särskilt för dig som har svårt att äta tillräckligt under dagen.
  • Varierade smaker: Du kan experimentera med olika kombinationer av frukt och grönsaker för att skapa juice som passar din smak och näringsbehov.
  • Minska matsvinn: Perfekt för att använda upp frukt och grönsaker som annars skulle slängas.

Vad du bör tänka på innan du köper en juicemaskin

  • Rengöring: Vissa juicemaskiner har många delar som måste rengöras noggrant efter varje användning. Välj en maskin som är enkel att plocka isär och rengöra, gärna med delar som tål diskmaskin.
  • Ljudnivå: Centrifugala juicers är ofta högljudda, medan slow juicers är tystare.
  • Utrymme: Se till att du har tillräckligt med plats på köksbänken för att förvara maskinen, särskilt om du planerar att använda den ofta.

En juicemaskin är ett utmärkt verktyg för att förbättra din kost, öka intaget av vitaminer och mineraler samt njuta av färsk juice på ett enkelt och snabbt sätt.